SMA

2021.09.23. 14:00

Jótékonysági futás

Második alkalommal szervez jótékonysági futást Biharszentandráson szeptember 25-én, szombaton a Sântandrei Metropolitan Area (SMA) Egyesület. A délelőtt tíz órától kezdődő jótékonysági rendezvény által ezúttal Maximust, egy 12 éves helyi kisfiút lehet támogatni, aki súlyos mozgásszervi fogyatékossággal él. Születésekor egy agyvérzés következtében az Apgar-skálán 2/3 értéket kapott, az orvosok 20 percen át küzdöttek az életéért. A kisfiút sikerült megmenteni, azonban súlyos mozgásszervi fogyatékossággal éli mindennapjait.

A család nem rendelkezik a legjobb anyagi körülményekkel, mindezek azonban nem jelentettek akadályt Maxinak ahhoz, hogy egy vidám, ambiciózus gyermek legyen. A televízió segítségével autodidakta módon tanult meg angolul, arról álmodik, hogy orvos lesz, és meggyőződése, hogy majd támasza lesz édesanyjának időskorában – áll az egyesület közleményében, amelyben rámutatnak: addig is a kisfiúnak nagy szüksége van az anyagi támogatásra, hogy megfelelő kezelések, mozgást segítő gyógyászati segédeszközök által egy minél teljesebb életet tudjon élni. A jótékonysági futás teljes bevételét ezért Maxi gyógykezelésére fordítják, a tíz lejes belépő mellett ugyanakkor adományozási lehetőség is nyitva áll a segíteni vágyók számára.

A kisfiú kezelését a következő bankszámlaszámokon keresztül lehet támogatni:

Asociația Sântandrei Metropolitan Area, RO76BTRLRONCRT0391470501, Banca Transilvania (megjegyzésben: Maxi);

NAGY TÜNDE ELISABETA: RO21 BTRL 0050 1201 R730 22XX, Banca Transilvania.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!