Bihar hírei

2016.03.01. 12:50

Balassagyarmaton járt a Móka

Az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport a Balassagyarmaton tartott ISZN-fesztiválon járt és egy különdíjjal valamint újabb meghívásokkal tért haza.

Az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport a Balassagyarmaton tartott ISZN-fesztiválon járt és egy különdíjjal valamint újabb meghívásokkal tért haza.

Az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport tavaly ősszel lett tagja a Magyar Szín-Játékos Szövetségnek (MSZ-JSZ), utóbbitól kapták a meghívást, hogy vegyenek részt február 26 és 28 között Balassagyarmaton a 35.Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Kamarajátékok Fesztiválján, röviden az ISZN-en, tudtuk meg Szabó János csoportvezető-rendezőtől. Az önkormányzat támogatásával el is utaztak a Nógrád megyei városba a Bányavirág című színművel, mellyel korábban Ajkán, a XII.Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztiválon számos díjat nyertek.

Különdíj

Tizennégy társulat között az egyetlen határon túli volt a Móka, a produkciókat neves zsűri értékelte: Regős János rendező, az MSZ-JSZ elnöke, Ascher Tamás Kossuth- és Jászai-díjas rendező illetve Tóth Zsuzsanna színházpedagógus. A fődíj és a különdíjak kiosztásánál kiderült, a Móka ezúttal sem tér haza üres kézzel: a közönségtől kapott vastaps mellett a színészi különdíjat Varga István vehette át a Bányavirág főszereplőjének, Ivánnak megformálásáért. A csoport a fesztivál mindhárom napján részt vett, megnézték a többi előadást is, tudtuk meg Szabó Jánostól, aki rendezőként részt vett az eseményt záró, társulatvezetőknek tartott megbeszélésen is. További hozadéka a balassagyarmati szereplésnek, hogy újabb meghívást kaptak Pápára és Komlóra.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!