Munkaügy

2020.05.04. 10:00

Új címre kell küldeni a kérvényeket

Májustól kizárólag az aici.gov.ro internetes platformon keresztül nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket azok a munkaadók, akik kényszerszabadságra küldték alkalmazottaikat.

A változásról Békési Csaba, a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) igazgatója videóüzenetben tájékoztatta az érintetteket. Az igazgató elmondta, hogy április 30-án lezárták az összes március hónapra vonatkozó Bihar megyei kérelem elbírálását és a kifizetéseket. Eszerint 1600 munkaadó márciusra vonatkozó kérelmét bírálták el és több mint 16 ezer kényszerszabadságra küldött munkavállaló bértámogatását utalta ki az ügynökség. A továbbiakban Békési Csaba hangsúlyozta, hogy május 1-től kezdődően a bértámogatásra vonatkozó igényléseket kizárólag az aici.gov.ro honlapra lehet elküldeni, az eddig erre a célra használt e-mail cím (bihor@anofm.gov.ro) nem működik; aki mégis erre a címre küld bármiféle üzenetet, dokumentumot stb., az automatikus választ kap arról, hogy ez a cím immár nem működik, és egyetlen ide érkező kérvényt sem vesznek figyelembe. Bizonyos módosítások is vannak a benyújtandó kérelmek és adatok vonatkozásában, ezekről a változtatásokról részletes tájékoztatást és útmutatást kapnak a munkaadók az aici.gov.ro honlapon. Az igazgató a továbbiakban hangsúlyozta, hogy a 2020/19. számú törvény alapján történő igényléseket az ajofm@bh.anofm.ro e-mail címre kell elküldeni. Végezetül bejelentette, hogy a polgárok telefonon is tarthatják a kapcsolatot az ügynökséggel a 0259/977 és a 0724-277-288 telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!