Támogatás

2020.04.30. 11:00

Kiskerekiben is önkéntes csoport tevékenykedik

Pikó Stefánia

Bár valamelyest nagyobb kijárási szabadságot kaptak a hatvanöt év felettiek, még mindig van igény az önkéntesek segítségére is. Kiskerekiben is létesült egy csoport, ők az önkormányzat alkalmazottaival együtt fogadják a kéréseket. Már a szükségállapot kezdete óta folyamatosan tartják a kapcsolatot a község idős közösségével, akik közül néhányan igénylik is a közreműködést – tudtuk meg Nyiri Sándor polgármestertől. Sokan boldogulnak önerőből, vagy a fiatalabb családtagok támogatásával, de így is vannak olyan személyek, akiknek időnként bevásárolnak, illetve a gyógyszerek beszerzésében is segédkeznek. A helybéliek közül néhány hölgy védőmaszkokat is varrt, amelyekhez az anyagot az önkormányzat biztosította – ezeket ingyenesen osztják szét azok számára, akiknek szükségük van rá. A kijárási korlátozások miatt nem érezhető különösebb feszültség, a lakosság nagy része megértette, hogy ezt most be kell tartani.

Mivel több településen is polgárőrség alakult a megszaporodott betörési, lopási kísérletek miatt, efelől is érdeklődtünk. A polgármester elmondta, a községben eddig is egész alacsony volt a bűnözési ráta, és ez szerencsére most sem változott, ezen a téren nincs szükség különösebb intézkedésekre.

Otthoni karanténban voltak, és jelenleg is vannak hatan, az érintettek pedig fegyelmezetten betartották, és betartják az erre vonatkozó előírásokat, tehát nincsenek különösebb fegyelmi problémák.

Borítóképen: Kiskereki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!