Bihar hírei

2019.08.04. 18:54

Ismét kigyulladt a hulladéktároló telep

Vasárnap este ismét kigyulladt a nagyürögdi hulladéktároló telep. A hatalmas, fekete füstoszlop már messziről észlelhető.

Vasárnap este ismét kigyulladt a nagyürögdi hulladéktároló telep. A hatalmas, fekete füstoszlop már messziről észlelhető.

Kevesebb, mint három héten belül másodszor gyulladt ki vasárnap este a 79-es országúton, Nagyürögd és Váradles között lévő hulladéktároló telep. A hatalmas, fekete füstoszlop már messziről észlelhető volt, a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztető üzenetet is küldtek, hogy öt kilométeres körzetben veszélyes lehet a füst. A tűzoltók, akikhez vasárnap este 18.30 óra körül érkezett a riasztás, mintegy 350 négyzetméternyi területen kezdték el oltani a lángokat, azonban az erős szél miatt a tűz kiterjedt 1000 négyzetméterre. A munkát megnehezítette, hogy a közelben nem volt vízlelő hely. Mihai Sorin Caba, az ISU vezetője koordinálta a munkát. Mint elmondta, 48 tűzoltó dolgozott a helyszínen, kilenc tűzoltókocsival és egy speciális járművel. A helyszínre érkezett egy elsősegélynyújtó csapat, és a Kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris klaszter (CBRN) is. A tüzet körülbelül 20.20 órára sikerült eloltani. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, személyi sérülés nem történt.

Mint ismeretes, a szóban forgó hulladéktároló július közepén már kigyulladt egyszer, ezt követően a telepet kezelő cég százezer lejes büntetést kapott a Bihar Megyei Környezetvédelmi Őrségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!