Bihar hírei

2019.05.26. 14:01

A szép idő adott volt a voksoláshoz

Az időjárás biztos nem gátolt meg senkit abban Érmihályfalván, hogy részt vegyen az EP-választáson és a referendumon, hiszen már reggeltől verőfényes napsütésnek örvendhetett az előző napok esős időjárása után a város.

Az időjárás biztos nem gátolt meg senkit abban Érmihályfalván, hogy részt vegyen az EP-választáson és a referendumon, hiszen már reggeltől verőfényes napsütésnek örvendhetett az előző napok esős időjárása után a város. Ahogyan az már megszokott, most is hét szavazókörzet várta a voksolásra jogosultakat Érmihályfalván, és az egyes körzetekhez is ugyanazok az utcák tartoztak, mint korábban, Változás abban volt, hogy a korábbihoz képest más lett a szavazókörzetek számozása, ami a gyakorlatban nem érinti a lakosságot, továbbá, hogy a 212-es számot viselő szavazókörzet az Erkel Ferenc utcáról a Technológiai Líceum épületébe költözött, de erről az érintetteket szórólapon is értesítették, továbbá a helyi sajtó mellett lapunkban is közöltük a hírt. A helyi választási listán 8964 személy szerepel, ami - ahogyan az évek óta fennáll - egy igencsak elrugaszkodott szám, a reális adat legalább 2 - 2,5 ezerrel kevesebb. A hivatalos statisztika persze a hivatalos listához képest számol, eszerint 14 órakor 1489-en adták le voksukat, ami 16,6%-ot jelentett, ami akkor az éppen aktuális országos átlag (18,4%) alatt volt egy kevéssel. Ezt bárki nyomon követhette a választási iroda percenként frissült, az ország minden szavazókörzetét figyelő internetes oldalán.

Folyamatos érdeklődés

Nyakó József polgármester éppen a fent említett szavazókörzetben adta le szavazatát reggel 8.30 órakor felesége társaságában. A körzetből távozóban kérdésünkre elmondta: arra szavazott, hogy Európa maradjon meg olyannak, amilyenné kétezer év óta alakult és mi, magyarok megmaradhassunk szülőföldünkön. Ugyancsak az új helyszínre költözött körzetben szavazott feleségével Karsai Attila alpolgármester, aki elmondta: nem csak törvény adta jog, de morális kötelesség szavazni, azért, hogy ne mások döntsenek ügyeinkben, megkérdezésünk nélkül.  Magunk két körzetben jártunk a reggeli és déli órákban, mindenhol folyamatos volt az érdeklődés, a kora délutáni, a templomozásokat követő időszakokban sorok is kialakultak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!