Bihar hírei

2018.08.07. 09:44

Megszelídült az artézi forrás

Csitult a Hegyközszentimre határában kitört artézi forrás ereje. A laboratóriumi elemzések szerint a víz minősége megfelel az ivóvízhálózat számára.

Csitult a Hegyközszentimre határában kitört artézi forrás ereje. A laboratóriumi elemzések szerint a víz minősége megfelel az ivóvízhálózat számára.Egy hete számoltunk be arról, hogy Hegyközszentimre határában, miközben az ivóvízhálózatot kiszolgáló kutat fúrták, artézi víz tört elő óriási sugárban. Dr. Nagy Miklós polgármester akkor elmondta: szakemberek véleménye, hogy a kitörés erőssége enyhülni fog. Az elmúlt pénteken a helyszínen járva magunk is megállapíthattuk, ez megtörtént. A polgármester kérdésünkre kifejtette: a vízsugár önmagától csillapodott, ahogyan azt várták. További jó hír, hogy megkapták a laboratóriumi elemzés eredményét, ami szerint a víz nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, megfelel ivóvíznek azt követően, hogy majd a legmodernebb, több lépcsős tisztításon és kezelésen átmegy.

Bőséges hozam

A hozam is olyan bőséges, hogy akár ez az egy kút is kiszolgálná a rendszert, de természetesen tartják magukat a tervhez, miszerint három kút lesz. A forrás teljes „megszelídítéséhez” még kell veszítsen erejéből a feltörő víz, míg erre várnak, a kivitelező a faluban dolgozik a hálózat kiépítésén, tette hozzá az elöljáró. Ugyancsak feladat a kitöréssel felszínre került iszap eltakarítása, mely pillanatnyilag szinte lehetetlenné teszi a környék megközelítését.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!