Bihar hírei

2018.01.03. 13:36

Megújított testvérvárosi kapcsolat

Tizenöt éve annak, hogy testvérvárosi kapcsolatra lépett Érmihályfalva és Hajdúnánás. Az évfordulót utóbbi városnapján facsemete ültetésével és a szerződés megújításával ünnepelték.

Tizenöt éve annak, hogy testvérvárosi kapcsolatra lépett Érmihályfalva és Hajdúnánás. Az évfordulót utóbbi városnapján facsemete ültetésével és a szerződés megújításával ünnepelték.

 

Hajdúnánáson december derekán tartják a városnapot, emlékezve arra, hogy 1605. december 12-én döntöttek a hajdúk letelepedésükről, a város megalapításáról. A városnap rendszeresen több ünnepi program megtartására is alkalmat ad, ilyen például a hagyományos fotópályázat anyagából összeállított tárlat megnyitója, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat éves beszámolója, alkalmanként a bevégzett beruházások átadása, avatások, illetve különböző díjak átadása. A városnapon rendszeresen jelen vannak a testvérvárosok képviselői is, idén a felvidéki Pöstyén, illetve Csíkszereda mellett volt jelen Érmihályfalváról Nyakó József polgármester, továbbá Zeffer Tímea és Csengeri Csongor, a közép- és az általános iskola igazgatói.

Kerek évforduló

Az egyéb programok mellett ünnepi képviselő-testületi ülést is tartottak a Kéky Lajos Városi Művelődési Házban. Még azt megelőzően a városközponti parkban Szólláth Tibor helyi polgármester és Nyakó József egy facsemetét ültetett el, mely a két település között 15 éve meglévő testvérvárosi kapcsolatot szimbolizálja. Az ülésen szót kaptak a testvértelepülések képviselői, így Nyakó Józsefet is a mikrofonhoz szólították, aki a hajdúk letelepedését, mint történelmi súlyú tettet jellemezte, annak közösségteremtési jelentőségét hangsúlyozva. Hasonló közösségi összefogásként értékelte a testvér-települési szövetségeket is, a kerek évforduló alkalmából az akkori polgármestert, a teremben jelen volt Éles Andrást is külön köszöntötte (érmihályfalvi kollégája id. Torda Imre volt), szavait a hallgatóság tapsa kísérte. A beszéd után Szólláth Tibor és Nyakó József a két város zászlajával díszített asztal mellett ellátta kézjegyével a testvérvárosi szerződést megújító dokumentumot.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!