Bihar hírei

2017.08.17. 10:47

Pofonnal zárult az asszonyvásári falunap

Nem várt véget ért vasárnap este az asszonyvásári falunap: a község alpolgármestere tettleg bántalmazta egyik képviselőtársát. A felek nem meglepő módon másként látják a történteket.

Nem várt véget ért vasárnap este az asszonyvásári falunap: a község alpolgármestere tettleg bántalmazta egyik képviselőtársát. A felek nem meglepő módon másként látják a történteket.A falunapok, fesztiválok szervezői mindig úgy alakítják a programokat, hogy az lehetőleg csattanós véget érjen. Ez túl jól sikerült az I. Forum Reginae Fesztiválon, ám távol álljon tőlünk, hogy elbagatellizáljuk vagy elvicceljük az asszonyvásári esetet, hiszen a rendezvény nem erről a sajnálatos incidensről kellett volna emlékezetes maradjon: Szabó Zoltán, Kiskereki alpolgármestere (RMDSZ, érkeserűi lakos) vasárnap este megütötte Barta Béla képviselő-testületi tagot (EMNP, asszonyvásári lakos). Természetesen mindkét felet megkérdeztük: mi történt?

Barta: „nem volt előzmény”

Barta Béla lapunknak kijelentette: az ügynek semmilyen előzménye nem volt. Korábban egy rossz szót sem váltottak bántalmazójával, aki szerinte ittas állapotban volt. Kettejük között eleddig csak úgynevezett szolgálati kapcsolat volt, vagyis csak közérdekű, a község életét érintő ügyekben beszélt az alpolgármesterrel, aki vasárnap este többek szeme láttára több alkalommal megütötte. Sérüléséről orvosi látleletet vétetett, 7 napon belül történő sérülésről van szó, illetve feljelentést is tett Szabó ellen. Utóbbi már tudatta, hogy hajlandó nyilvánosan bocsánatot kérni a történtekért a következő tanácsülésen (közösségi oldalon közzétett nyilatkozatban ezt már meg is tette – szerz. megj.), ám Barta szerint ez nem elég, csak akkor fogadja el, ha Szabó lemondását is csatolja ehhez, mert szerinte semmilyen körülmények között nem fogadható el, hogy egy választott vezető így viselkedjen. Ha Szabó Zoltán nem mond le, akkor polgári pert indít ellene, jelentette ki Barta Béla, aki azt is „megjósolta”, hogy Szabó Zoltán a maga során provokálással, zaklatással fogja magyarázni tettét.

Szabó: „volt előzmény”

Barta Béla jó jósnak bizonyult, mert Szabó Zoltán szerint korántsem előzmények nélkül csattant a pofon. Az alpolgármester elmondta: a falunap programját mindenkivel megbeszélték, pártállásra tekintet nélkül mindenki egyet is értett azzal. Mármint előzőleg, mert Szabó szerint Barta a továbbiakban segítség helyett mindent kritizált, kötözködött, provokált, ami miatt a lebonyolításban résztvevők panaszkodtak is az elöljáróknak, sőt, a külföldi vendégek előtt is igyekezett lejáratni a helyi vezetőket. A feszültség a vasárnap esti sikertelen diszkó idején csúcsosodott ki, amikor Szabónál – ahogyan ő maga fogalmazott – elszakadt a cérna, és csattant a pofon. A jelenvolt csendőrök mindjárt közbeléptek, az alpolgármester nem is tagadta tettét, azt sajnálja, hogy nem kulturáltabb módon zárta le a vitát, illetve, hogy nem vette elejét az egésznek már korábban. Mint említettük, közösségi oldalon már bocsánatot kért Bartától, a többi tanácsostól, a polgármestertől és a község lakosaitól „tisztségéhez méltatlan viselkedéséért”, hozzátéve, hogy minden következményt vállal.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!