Bihar hírei

2017.02.12. 18:17

Szülés mobiltelefonok fényénél

Harmadik világbeli körülmények között született meg egy kisfiú pénteken este Köröstarjánban. A gyerek és az édesanya is jól van.

Harmadik világbeli körülmények között született meg egy kisfiú pénteken este Köröstarjánban. A gyerek és az édesanya is jól van.

A 112-es sürgősségi hívószámon keresztül riasztották a mentőket a tarjáni cigánytelepre péntek este, ahol egy 30 éves nőnél megindult a szülés. A helyszínre érkezett mentőcsapat úgy értékelte, hogy már nincs idő kórházba vinni, ezért úgy döntöttek, hogy az anya és a gyerek érdekében helyben vezetik le a szülést, a körülmények ellenére. Ugyanis a „házban” nem volt áram, sem fűtés, a döngölt földpadlón további két kisgyerek egy szál pólóban szaladgált kutyák és macskák társaságában, míg egy szomszédasszony el nem vitte őket.

Gézbe takarták

A körülmények tehát közel sem voltak sterilnek nevezhetőek, ennek ellenére a mentősök zseblámpáinak és mobiltelefon-fényeinek világítása mellett minden kompilációtól mentesen világra jött egy 3700 grammos kisfiú, akit a mentősök tekertek be gézekbe és hőtartó fóliákba, hiszen az újszülött számára semmilyen ruhanemű sem volt előkészítve. A szülést Cezar Ardelean mentőorvos vezette le két önkéntes, Andrada Benea és Antonia Bele közreműködésével, előbbi megjegyezte: semmivel sem volt nehezebb dolguk, mint kollégáiknak is más esetekben, hiszen az úgynevezett sürgősségi esetekben rendszerint különleges helyzetekhez kell alkalmazkodjanak. Az édesanya és a kisfiú is jól van, kórházba szállították őket.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!