Bihar hírei

2016.11.08. 12:24

Táborban az ÉRMISZ fiataljai

Idén november 4-6. között került megrendezésre az Érmihalyfalvi Ifjúsági Szervezet Biharország szép hazám elnevezésű programja, melynek keretében több, mint 25 fiatal vehetett részt egy fantasztikus programban.

Idén november 4-6. között került megrendezésre az Érmihalyfalvi Ifjúsági Szervezet Biharország szép hazám elnevezésű programja, melynek keretében több, mint 25 fiatal vehetett részt egy fantasztikus programban.

A program fő célja a hagyományok felelevenítése, a magyar kultúra iránti felelősségérzet megerősítése volt a Bihar megyei fiatalokban. A játékos programok, érdekes tevékenységek nem rejtett célja a bihari hagyományok megismerése, tudatosítása a térség fiataljaiban. A program révén számos fiatal tudása gazdagodott irodalmi, történelmi, természeti téren. A verseny döntőjét a Vársonkolyosi Ifjúsági és Sportminisztérium táborában szervezték meg.

A hétvége első napján a fiatalok egy kerekasztal beszélgetés keretében arra keresték a választ, hogy melyek azok a problémák amelyekkel a mai fiatalok küszködnek és hogyan lehetne ezeket megoldani. Szombaton, a második nap a fiatalok a döntő előtt egy rövid túrán vehettek rész, melynek keretében megtekinthették a vársonkolyosi Kereszt-kilátót. A nap további részében a csapatok tudását és ügyességét mérték fel. A háromtagú zsűri nehezen tudta csak meghozni döntését mivel nagyon szoros és szinvonalas versenyről volt szó. A versenyszámok  több témakör köré épültek, úgy mint Bihar megye történelme, földrajza, hires szülöttei és települései. A hétvége utolsó napján egy utolsó séta megtétele után a közös kiértékelés következett, mely alapján elmondható, hogy a fiatalok egyhangúan pozitívan értékelték a hétvégét és reményeiket fejezték ki egy hasonló program megszervezésére.

Boda Brigitta az Érmihályfalvi Mezőgazdasági főgimnázium tanárnője illetve a helyi RMDSZ frakció ifjúsági tanácsosa az esemény főszervezőjeként elmondta, kiemelten fontos a fiatalok képzése és tudásuk gyarapítása és mint számtalan statisztika is mutatja mindezek, a konfortzónájukon kívül a legeredményesebbek. Egy ilyen tábor fantasztikus elmény minden fiatal számára és ezt szeretnénk minnél több fiatal számára biztosítani.

A program főtámogatója a Bihar megyei tanács illetve a Bihar Megyei Szociál Közösség Intézménye (DSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!