Bihar hírei

2016.11.16. 12:49

Kisdiákok és tanítóik műsora a Magyar nyelv napján

A Magyar nyelv napja alkalmából november 14-én Édes, ékes anyanyelvünk címmel az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályai, kisdiákok és tanítónőik, kulturális műsort mutatnak be a helyi kultúrházban.

A Magyar nyelv napja alkalmából november 14-én Édes, ékes anyanyelvünk címmel az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályai, kisdiákok és tanítónőik, kulturális műsort mutatnak be a helyi kultúrházban.

Az öt Step by Step osztályba járó mintegy 100 gyerek és tíz tanító néni ünnepelte kulturális műsorral a Magyar nyelv napját november 14-én az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Házban. Varga Róbert igazgató mondott megnyitó beszédet, hangsúlyozva a magyar nyelven történő oktatás fontosságát. Ezt követően a Csilinka gyermekkórus népdalcsokrot adott elő, valamint interaktívan megtanították Gyulai István: Örökségünk című szerzeményének refrénjét a jelenlevőknek Darabont Aliz zenetanárnő vezetésével. Minden osztály rövid műsort mutatott be: az előkészítő osztály gyermekjátékokat Molnár Lilla és Kádár Zsuzsanna tanítónők vezetésével, az elsősök szavalatokat adtak elő Csengeri Erika és Szalai Hajnalka tanítónők irányításával.

Apró meglepetések

A második osztályból Bákai Bence, Egri Tímea, Matei-Szabó Lilla és Molnár Sára bihari népmeséket mondtak Karászi Éva és Király Zsuzsanna tanítónők irányításával. A szintén másodikos, néptáncos Berei Gergő szólótánccal állt színpadra. A harmadikos Tankó Alexa - Gliga Judit és Simon Enikő tanítónők tanítványa - népdalokat énekelt. A negyedikes Gacsádi Alex, aki Nagy Katalin és Nagy Zita tanítónők tanítványa, szólót néptáncolt. A rendezvény színvonalát emelte a Nyíló Akác néptánccsoport csodálatos táncbemutatója Borbély-Simon Csaba vezetésével. Végezetül a tanítónénik Reményik Sándor: Az ige, Faludy György: Óda a magyar nyelvhez, valamint az Édesanyám sok szép szava című népdalt adták elő. A szülők jóvoltából minden gyerek apró meglepetésben részesült.

Karászi Éva tanítónő, főszervező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!