Bihar hírei

2016.02.09. 12:54

Ismét együtt báloztak Micskén

Az elmúlt szombaton a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola szülői közössége újra együtt bálozott csemetéivel. A már ötödik alkalommal megszervezett bál évről évre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az elmúlt szombaton a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola szülői közössége újra együtt bálozott csemetéivel. A már ötödik alkalommal megszervezett bál évről évre nagyobb népszerűségnek örvend.

A bál fontos célkitűzése: alkalmat adni a generációk közeledésére, hogy szülők és gyermekeik együtt szórakozhassanak, kikapcsolódhassanak. Köszöntő beszédében e gondolatokat fogalmazta meg Hodgyai Edit, a tanintézmény igazgatója, mindenkinek kellemes szórakozást kívánva. Dr. Oláh Enikő, a szülői bizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy egyre többen érkeznek erre a rendezvényre, hisz az ideire már a nagyszülők is eljöttek, így három generáció sorakozott fel családi kötelékben. A szülők egyöntetűen fontosnak vélik a részvételt, hiszen az esetek nagy többségében a megélhetés, a rohanó élet kihívásai a generációk eltávolodását eredményezik, a szülők és a gyerekek között mérhetetlen szakadék keletkezhet, ami akár végérvényesen meg is maradhat. Azok a családok, akik részt vesznek az estélyen, közösen tölthetik el idejüket, egymást erősítve a „családok, különböző generációinak találkozóján”, a programokon pedig együtt szórakozhatnak, játszhatnak, nevethetnek, táncolhatnak felszabadulva a hétköznapok gondjai alól, a szülők visszaidézhetik a múltat gyerekeik kezét fogva, gyerekeik örömére, hisz felejthetetlen emléket szereznek a tevékenységek közös megélésében, fejtette ki véleményét Zöld Margit, a helyi Tájház gondnoka.

Nyertes produkciók

A Görböc néptánccsoport bécsi keringő nyitótáncát követően a táncparkettet a szülők párosai töltötték meg, majd szülő-gyermek párosok is sokszor fel-feltűntek az est folyamán. Az előadások során hallhatóak voltak a tantárgyversenyek nyerteseinek produkciói, verseket és népmesét adtak elő Oláh Ágota VI. osztályos, Bana Anett Paula VII. osztályos és Erős-Joó Kincső Enikő V. osztályos tanulók, illetve a Görböc is több tájegység hagyományából és táncos anyanyelvéből adott ízelítőt táncban, dalban. Először mutatkozott meg hazai közönség előtt a csoport leánykórusa, ugyanakkor a Görböc zenekar ismét megpengette húrjait a bálozok örömére. Az est során köszöntőbeszédet mondott a helyi nőszervezet elnöke, Halász Ilona tanár, ismertetve, hogy a decemberben megalakult csoport továbbra is kötelékébe várja azokat a hölgyeket, akik a közösségért kívánnak tevékenykedni szervezett formában, majd átnyújtotta az alapító és a társult tagok tagsági igazolványait.

Elismerés szülőknek

Az idén is kiosztották a múlt tanév diákeredményeinek függvényében a szülőknek járó elismerést, amellyel azokat a szülőket jutalmazza az iskola oktatói közössége, akik odaadóan, eredményesen, időt és energiát nem kímélve támogatták és támogatják gyermekük iskolai és iskolán kívüli tevékenységeit. Hodgyai Editt olvasta fel a laudációt, ami után a jelenlegi hetedikes Bana Anett Paula szülei, András és Gabriella vehettek át a legeredményesebb szülőknek járó oklevelet és díjat. A szórakozás elmaradhatatlan programja a tombolasorsolás volt, felajánlások során összegyűjtött ajándéktárgyak sokasága talált gazdára. A fődíj az RMDSZ-Nőszervezet által felajánlott, Székely Mária és Ádám Mónika által készített torta volt, melyet a "kisutcai" Bihari család vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!