Bihar hírei

2016.02.25. 11:33

Farsang és Valentin nap Érkeserűben

A farsangi időszak végén két rendezvénynek is helyet adott az érkeserűi művelődési otthon: előbb farsangi bál volt az iskolásoknak, később Valenti-napi batyus bál felnőtteknek.

A farsangi időszak végén két rendezvénynek is helyet adott az érkeserűi művelődési otthon: előbb farsangi bál volt az iskolásoknak, később Valenti-napi batyus bál felnőtteknek.

Január utolsó péntekén farsangi bált rendezett a helyi Számadó Ernő Gimnázium, maskarába öltözött gyerekek apraja és nagyja gyülekezett, akiket szülők, hozzátartozók kísértek el. A szép számban megjelent farsangolókat  Faur-Kis Angéla igazgatónő köszöntötte. Minden jelmezbe öltözött gyerek lehetőséget kapott, hogy bemutatkozzon az öttagú zsűri előtt. A kisebbek versekkel, mondókákkal mutatták be ötletes jelmezeiket, a nagyobbaktól frappáns, humoros bemutatkozásokat láthatott a közönség. Miután a zsűri elvonult döntést hozni, a farsangolók  elfogyaszthatták a szülők jóvoltából készült ízletes farsangi fánkot és teát. A mulatságot megtisztelte jelenlétével Nyiri Sándor polgármester, kedves szavakkal biztatva az izgatottan várakozó gyerekeket. A zsűri több kategóriában értékelte a jelmezeseket, oklevelek és jutalmak találtak gazdára. Az ajándékok nagy részét a helyi római katolikus plébános ajánlotta fel.

Iskolások moderntánca

Néhány héttel később már a felnőtt szórakozni vágyókat várta a művelődési házban megrendezett Valentin napi batyus bál, ami a helyi iskola, a Számadó Ernő Művelődési Egyesület, a helyi ifjak közössége valamint  a község polgármesteri hivatalának szervezésében jött létre.  A zenét Tivadar József és fia szolgáltatta. A rendezvényt Faur- Kis Angéla iskolaigazgató, egyesületi elnök nyitotta meg, majd átadta a szót Nyiri Sándor polgármesternek, aki rövid köszöntőbeszéde után jó szórakozást kívánt a bálozóknak. A rendezvény szívet melengető színfoltja volt a helyi iskolások moderntánc-összeállítása, melyet Béldi Benjámin tánctanár irányításával tanultak be és adtak elő. Következett Nagy Krisztina és Balajti Csaba  nyitótánca, később a mulatozóknak lehetőségük volt tombolát vásárolni, a nyeremények egy része hollandiai felajánlásokból érkezett. Sok nyeremény talált gazdára, melyek jó része a romantikus naphoz kötődött. A rendezvények belépőiből és a tombolákból befolyt összeget az iskola és az egyesület javára fordítják a szervezők.

Szkirkanics Edina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!