Bihar hírei

2015.09.01. 12:59

Nagyot "szólt" a vasárnap is Diószegen

Motorosok találkozója, aranylakodalmasok köszöntése, koncertek, helyi tehetségek fellépése - csak néhány program a XIX Diószegi Napok vasárnapi kínálatából.

Motorosok találkozója, aranylakodalmasok köszöntése, koncertek, helyi tehetségek fellépése - csak néhány program a XIX Diószegi Napok vasárnapi kínálatából.

A hosszúra sikeredett szombati nap után vasárnap újabb „megpróbáltatások” elé néztek a Bihardiószegiek. Reggel már a motorostalálkozóra főtt a bográcsos, ugyanis jó házigazdaként a Wild Hawk motoros egyesület minden érkező motorost megkínált egy tányér babgulyással, a meghívásnak közel 100 motoros tett eleget. A Horea utcai legelőre ugyanakkor érkeztek a csapatok a fogathajtó versenyre. Szinten hagyományőrző rendezvény ez is, amelyet Bede István elkötelezettségének köszönhetnek. A fogathajtók nyugalmat a 12 órakor indult motorosfelvonulás zavarta meg kis időre, mely a Diószeg-Székelyhíd-Kágya-Diószeg útvonalon vezetett végig. Nagykagyán idén is megkoszorúzták a tragikus balesetben elhunyt motorostárs, Gellert Tibor „Jimy” emlékkövét. Mire a motorosok visszaértek Diószegre, megérkezett a Kornél és Marcus motoroskaszkadőr duó, ők szinte egy órán keresztül emeltek a nézők adrenalin szintjét a merész mutatványokkal, nem kímélve sem aszfaltot, sem motort.

Ügyes gyerekek

Az 50 éves hazássági évfordulójukat ünneplő párok köszöntése a legmeghatóbb pillanata a kétnapos fesztiválnak. Mados Attila polgármester beszédében kifejtette: ma mindennel aktuálisabb az az üzenet, amit 50 év hazásság hordoz, hiszen rengeteg szeretet és türelem kell egy hosszútávú kapcsolathoz, amely, valjuk be, ma már ritka erény. Az óvodások fellépése már kezdte megtölteni a színpad előtti teret, a szülök újfent megbizonyosodhattak arról, hogy a gyerekek jó kezekben vannak az óvónőiknél, hiszen nagyon ügyes és kreatív műsorokat adtak elő. Szabó Ödön képviselő is méltatta a szervezők és az óvónők munkáját, reményét fejezte ki, hogy a gyerekek mihamarabb egy új iskolát vehetnek birtokba. A Szömörce néptánccsoport fellépése is nagy sikert aratott, majd a Tini Dance különböző csoportjai fokoztak a hangulatot. A helyi és bihari tehetségek támogatásának szellemében lépett fel Mohácsi Brigitta, aki a Nóta TV-ből jól ismert slágereket hozta el a diószegieknek.

Hazai tehetségek

Következtek a helyi fellépők: Nagy Norbert „Buri”, Centye Kitty, Giulia és Anca Draghici, illetve Sándor Ferenc vezetésével a Diószegi Retro Band”, melynek énekese Hegedűs Szabolcs. Az elő koncert már több ezer ember előtt zajlott, a közönség nagyon elvezte műsorukat. Egy élmennyel gazdagodtak a fellepők is, lehet, az a rendezvény indítja el őket a zenei karrierben, hitelesen adtak elő Bikini, Beatrice, Edda, Republic slágereket Szücs Csaba szintetizátoros és Centye Zsolt gitáros kíséretével. Alina Ieremia két táncossal és jól koreografált előadással már a tévés zenecsatornák hangulatát idézte. Nótár Mary az őt jellemző energiával keményen "megdolgoztatta" a közönséget, a színpad előtt és a sörsátorok között is jól szórakozott mindenki.

Jövőre jubileum

Összességében el lehet mondani, hogy az eddigi legsikeresebb diószegi napok zajlottak a hétvégén, soha ennyi ember meg nem volt együtt a településen, a két bemondó - Anca Draghici és Kun Zsolt - nagyon ügyesen vezényelte le a programokat. Reméljük, a jövő évi, jubileumi 20. fesztivál is eléri majd ezt a szinte, mondta mintegy zárszóként Mados Attila polgármester.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!