Bihar hírei

2015.06.16. 11:49

Nyolcadikosok ballagása a micskei iskolában

Pénteken ünneplőbe öltözött a Micskei Miskolczy Károly Általános Iskola épülete, udvara: búcsúnapra várta a végzős, nyolcadik osztályos diákokat. Eredményeiket is összegezték az ünnepségen.

Pénteken ünneplőbe öltözött a Micskei Miskolczy Károly Általános Iskola épülete, udvara: búcsúnapra várta a végzős, nyolcadik osztályos diákokat. Eredményeiket is összegezték az ünnepségen.

Az ünnepség a végzős osztály prímásainak és gitárosainak húrjain felcsendülő Gaudeamus dallamával indult. Osztályfőnökük, Szabó Amália földrajztanárnő köszönetet mondott pedagógusoknak és szülőknek, hogy az oktató-nevelő munkában tudásuk és lelkük legjavát adták tanulóiknak, gyermekeiknek. „Ti elballagtok, de örökségként követendő példát hagytok magatok után”- mondta, utalva arra, hogy a végzősök méltón és sokoldalúan vették ki részüket az iskola életéből. Jövőre vonatkozó intelmei után a VII. osztályosok búcsúztatója következett, majd a nyolcadikosok adtak számot kulturális felkészültségükről: Demeter Krisztina, Varga Izabella népdalokat énekelt, Kelemen Hunor, Erdei Csongor kalotaszegi táncrendet muzsikált, brácsán kísért Bacsó László biológiatanár. Aztán újra megszólalt a nyolcadikosok osztályzenekara (Erdei Csongor, Kelemen Hunor hegedűn, Varga Izabella, Bertalan Márk, Zöld Máté gitáron), és a kórussal (Demeter Krisztina, Varga Veronika, Oláh Karola, Tripo Abigél, Lakatos Richárd, Kós János, Kovács Levente, Buda Ádám) együtt az alkalomhoz illően a Bojtorján együttes "Vigyázz magadra, fiam!" című dalát adták elő.

Nyolc év összegzése

Az iskola igazgatója, Hodgyai Edit kiértékelőjében az osztály tanulóinak az elmúlt nyolc évnyi munkásságát összegezte, díszokleveleket átadva. Az utóbbi közel egy évtized alatt az iskola tanulói 906 díjjal tértek haza regionális, megyei, országos és nemzetközi versenyekről. Ezek közül 283 a mostani nyolcadikosok érdeme: Erdei Csongor, a Tanügyminisztérium kitűnő tanulója 120, Kelemen Hunor 43, Oláh Karola 26, Tripo Abigél 23, Demeter Krisztina 20, Bertalan Márk és Varga Izabella 17, Zöld Máté 15, míg Lakatos Richárd Levente 2 díjat szereztek matematika, fizika, kémia, magyar irodalom és nyelvtan, hagyományőrzés, néptánc, népdal, reformátusvallás, földrajz, biológia, angol és rajz szakterületeken. Tanítójuk és tanáraik, akik ezen eredmények elérésén segítséget nyújtottak: Bacsó László, Benedek Árpád, Erdei Sándor, Fincicki Noémi, Füzesi Laura, Halász Ilona, Hodgyai Edit, Kelemen Csilla, Marian Noémi, Oláh Mária, Sipos-Hodgyai Edit, Szabó Amália és Tripo Magda. Az igazgatónő reményét fejezte ki, hogy e tanulók további tanulmányaik során is megállják majd helyüket, valamint tudásukban gyarapodva felkészülésüket majd Micske szolgálatába állítják. A micskei végzősök a jövőben Nagyvárad öt, illetve Margitta egy líceumának tanítványai szeretnének lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!