Bihar hírei

2015.02.23. 11:31

Felolvasómaraton pénteken és szombaton

Mintegy kéttucatnyian vettek részt abban a felolvasómaratonban, melyben a világ minden tájáról, így Romániából is bejelentkezettek mellett Érmihályfalva is részes volt.

Mintegy kéttucatnyian vettek részt abban a felolvasómaratonban, melyben a világ minden tájáról, így Romániából is bejelentkezettek mellett Érmihályfalva is részes volt.

Az elmúlt hét végén nyolcadjára szervezték meg a Wass Albert felolvasómaratont, melyhez a világ minden tájáról csatlakoztak önkéntesek, s melynek célja az író munkásságának népszerűsítése. Első alkalommal volt a csatlakozók között - további összesen 52, Romániából Nagybánya és Koltó mellett - Érmihályfalva is. A városi könyvtárban pénteken este 7 órára (ez volt az egységes kezdési időpont) mintegy húszan gyűltek egybe, hogy verset és prózát olvassanak, a kiírás szerint nem csak Wass Alberttől, hanem bármelyik kedvenc alkotójuktól.

Hozzáférhető könyvekből

Jellemzően azért a felolvasás névadójának versei, tájleíró és a szülőföld szeretetéről szóló sorai hangzottak el olyan kiadványokból, melyek az országhatáron belül jelentek meg és bárki számára hozzáférhetőek könyvüzletekben, könyvtárakban. A szervezők eleve úgy "rendezkedtek be", hogy - eltérően a 24 órányi folyamatos felolvasást vállaló helyszínektől - az akció első, majd utolsó óráiban legyenek együtt az érdeklődők. Ennek megfelelően szombaton délután újra találkoztak, lánc-szerűen felolvastak, majd a maratont ugyancsak az egységes időpontban, este 7 órakor lezárták, nagyjából egy munkaidőnyi kellemes, közös időtöltést tudva összességében a hátuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!