Bihar hírei

2014.07.05. 15:01

Szalárdi Napok - Két év kihagyás után újra

Az elmúlt két esztendőben elmaradt, ám idén három napos programmal újra megrendezték a Szalárdi Napokat. A pénteki eseményeket a helyi ifjúsági csoport szervezte.

Az elmúlt két esztendőben elmaradt, ám idén három napos programmal újra megrendezték a Szalárdi Napokat. A pénteki eseményeket a helyi ifjúsági csoport szervezte.

Tavaly és tavaly előtt nem rendeztek Szalárdi Napokat, így a 13.-at követően két év kihagyás után idén, az elmúlt hét végén került sor a 14. községi ünnepre. Nagy Miklós polgármester elmondta, hogy most újra úgy igyekeztek összeállítani a programot, hogy abban korosztályra, nemre és nemzetiségre való tekintet nélkül mindenki találjon kedvére valót. Ennek jegyében a pénteki események felelőse a helyi ifjúsági szervezet volt, melynek elnökétől, Simon Józseftől megtudtuk, hogy sok támogató mellett egy hat fős "szervezői mag" tüsténkedett a rendezésben. Az esemény küllemében a korábbiakat idézte: a focipálya oldalánál lacikonyhák sorakoztak, a végében alkalmi vidámpark csábította a népet, a megszokott helyén állt a színpad is. Indító programként bográcsosfőző versenyt tartottak ifjúsági szervezeteknek, melyet a községhez tartozó hegyközszentimreiek nyertek meg a félegyháziak, a bihariak és a tamásiak előtt.

Autók versenye

A délután a szépség és az ügyesség jegyében telt, ugyanis autós ügyességi-, szépség- és hangerőverseny, illetve divatbemutató váltotta egymást. A járgányszépségversenyre mintegy kéttucatnyi négykerekűt neveztek, volt közöttük újabb és régebbi, tuningolt és pampucolt egyaránt. A rendszámok alapján bonyolított szavazást Sárközi Erika (illetve autója) nyerte, megelőzve ifj. Kindle Waltert és Ţănţas Vasilét. A hangerő esetében műszerrel mérték a zajongást, a Kürti Zsolt járgányán 129,5 decibelt mértek, a Simion Răzvané 124-et, a Keresztes Istváné 122-t produkált. Az ügyességi versenyen kellett tolatni, parkolni, szlalomozni előre és hátra, sőt, a kocsi körül futni is, de mindenek előtt sietni, és óvatosnak lenni, mert a hibapontok büntető másodperceket jelentettek. A legügyesebbnek Kindle Norbert bizonyult, megelőzve Sipos Lászlót és Sass Nándort. Közben a színpadra is irányult figyelem: hat helyi alkalmi manöken a nagyváradi Ely szalon kisestélyi, majd menyasszonyi ruháit vonultatta fel.

Eredményhirdetések

Míg a már felsorolt eredmények kihirdetésére vártunk, lehetett enni és inni bőséggel, sőt, például tetoválásokat is lehetett készíttetni. Aki csak rövid távon gondolkodott, az nem kevesebb, mint 109 féle minta közül választhatott a revolvertől a csillagjegyekig, amit 7 - 10 napig viselhet, de aki komoly(abb)an gondolta, arra (a bemondó szerint) az ország egyik legfelkészültebb tetoválója várt, és volt is kliense. A délutáni programok zárásaként a fentebb nevezetteknek adta át a kupákat és okleveleket az időközben megérkezett Biró Rozália szenátor, Nagy Miklós és Simon József. A politikusasszony előtte röviden gratulált a szervezőknek, hogy újraélesztették a rendezvényt, ami szerinte indokolt is volt, tekintettel az érdeklődésre. Az esti programok idejére már felfért egy-egy dzseki, a színpadon pedig előbb a bihardiószegi Ţentea Kitty és Hegedűs Szabolcs felváltva énekelt közismert slágereket, majd az Acélszív együttes és a Retro Band koncertezett, és szabadtéri diszkó zárta a pénteki programot.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!