Bihar hírei

2014.04.08. 13:57

Élő rádióadás Érsemjénből

Kedden délelőtt Érsemjénben vendégeskedett, és egy fél órára élő adást is sugárzott onnan a Mária Rádió. Az eseményre az Iskola másként hét keretében került sor.

Kedden délelőtt Érsemjénben vendégeskedett, és egy fél órára élő adást is sugárzott onnan a Mária Rádió. Az eseményre az Iskola másként hét keretében került sor.

"Az erdélyi Mária Rádió és a Segítő Kéz munkatársai Érsemjénben, az Iskola másként hét keretében megszervezett rendezvényen vesznek részt, ahonnan ma Úrangyala imádságot és fél órás élő műsort közvetítünk." Az idézet a Mária Rádió Facebook-oldaláról való, és a keddi program egyik ajánlója. A rádió "emberközelségének" egyik jeleként értékelhető, hogy nem csak jelen vannak a kapcsolattartásban ma már szinte elengedhetetlen közösségi oldalon, de stúdión kívüli helyszínekről is közvetítenek. Egy ilyen alkalomra került sor kedden, amikor az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola vendégeként a rádió munkatársai a helyi kultúrházban találkoztak a főként diákokból álló hallgatósággal. Bár nem beszélhetünk kimondottan hallgatóságról, hiszen a rádiósok bevonták a gyerekeket az énekekbe, az imákba, sőt, a "Megy a gőzös..." kezdetű dalra még vonatozás is volt.

Bemutatkozott a rádió

Nagy Mirela igazgatónő kérdésünkre elmondta: a keddi nap az iskolában a vallásórák napja, ezért először arra gondoltak, hogy az "Iskola másként" hét keddi napján kirándulást szerveznek a Mária Rádió nagyváradi szerkesztőségébe. Ám azon igen korlátozott számú gyerek vehetett volna részt. Az ötlet továbbgondolásában nagy szerepet játszott, hogy a rádió egyik koordinátora, Csorba Mihály semjéni születésű, és így megszervezték, hogy a rádió "menjen" az érsemjéniekhez. Csorba Mihály a program műsorvezetői feladatát is ellátta, elmondva a gyerekeknek, hogy a rádió összesen 64 országban sugároz, majd szóba került az önkéntesség, a másokért tenni akarás, a felebaráti szeretet. "Olyan műsorokat készítünk, melyek által az emberek közelebb kerülnek Istenhez, és erősödnek", fogalmazott Csorba Mihály. Természetese szóba került a közelgő húsvét, a megváltás, az áldozatvállalás felelőssége.

Élő adás

Amint megszólalt a templomtornyokban a déli harangszó, a rádió élő kapcsolatot teremtett a semjéni kultúrházzal, ahol Nagy János tisztelendő mondta el az Úrangyala imádságot. Azután újfent Csorba Mihály lépett a mikrofonhoz, tudatva a hallgatókkal, hogy semjénből jelentkeznek, ahol a továbbiakban előbb a római katolikus, aztán a református gyerekek, végül pedig a katolikus egyházközség nőtagjai adtak elő verses-zenés műsort. Az élő adás fél órát tartott, mely alatt a gyerekek példás csendben voltak, nem zavarva azt. A rádiósok vendégeskedését Nagy Mirela igazgatónő köszönte meg, amivel véget is ért az emlékezetes program.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!