Juttatás

2020.12.17. 20:18

Ciolacu: Megtámadjuk a közigazgatási bíróságon a kormányhatározatot, amely csak a liberális polgármestereknek juttat pénzt

Bűnvádi panaszt fog benyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) azon miniszterek ellen, akik előterjesztették a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyott határozatot, amely bizonyos összegeket utal ki a kormány tartalékalapjából a liberális polgármesterek által vezetett településeknek – jelentette be Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök.

A PSD meg is fogja támadni a közigazgatási bíróságon a jogszabályt, és követelni fogja annak rendelettel való eltörlését, számolt be Ciolacu a párt országos politikai tanácsának ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A PSD elnöke azt állította, a kormány ezzel 'csúszópénzt' adott a liberális polgármestereknek, hogy azok továbbra is támogassák Ludovic Orbant a PNL élén, ugyanis a csütörtökön elfogadott határozatban csak liberális polgármesterek által vezetett települések szerepelnek.

Ciolacu szerint ez egy hónappal ezelőtt is megtörtént már, szintén a liberális polgármesterek jutottak pénzhez a kormány által kiadott határozat révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában