Reklámkampány

2021.11.10. 13:00

Repülőkön reklámoznák Nagyváradot

A nagyváradi önkormányzat 1,44 millió lejt költene arra, hogy repülőkön reklámozza a várost.

Fotó: Illusztráció/Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Mint arról korábban beszámoltunk, a polgármesteri hivatal lefújta az év elején azt a tendert, melynek nyomán Nagyváradot turisztikai célpontként reklámozták volna repülőgépeken. A város most újraindítja ezt a közbeszerzési eljárást, és 1,44 millió lejből, azaz mintegy 290 ezer euróból fogják Nagyváradot reklámozni a repülőgépek törzsén és az utastérben. Az elektronikus közbeszerzési rendszerbe feltöltött felhívás címe: Reklámkampány Nagyváradnak city break turisztikai úti célként való népszerűsítésére egyedivé átalakított repülőgépekkel. Florin Birta polgármester ennek kapcsán elmondta, hogy amíg a nemzetközi repülőgépjáratok telítettsége megfelelő volt, addig nem látták szükségét egy ilyen reklámkampány lebonyolításának, de most, hogy csökkent az érdeklődés a váradi járatok iránt, úgy döntöttek, hogy újraindítják az eljárást. Februárban azért is fújták le a reklámkampányt, mert az idei költségvetési kilátások nem voltak valami rózsásak, most azonban már nem okoz akkora érvágást a költségvetésben egy ilyen beruházás, véli a polgármester. „Nem egy akkora összeg ez, ami nagyon kedvezőtlenül befolyásolná a költségvetést, és úgy lesz felhasználva, hogy nőjön a Nagyváradra repülővel utazók száma. A mi célunk az, hogy minél több utas legyen” – mondta Florin Birta, aki elárulta, hogy máris van két ajánlat.

A nagyváradi reptérről ez év júliusában indultak be újra a nemzetközi járatok, melyek üzemeltetője a Ryanair cég. A fapados légitársaság 800 ezer eurós támogatást is nyert a várostól négy európai járat működtetésére egy éves időtartamra. A Ryanair gépei Nagyvárad, illetve London, Bergamo, Bologna és Düsseldorf között repülnek. A reklámtenderen nyertes cég két repülőgép törzsére, továbbá a két gép összes csomagtartórekeszére is rá kell fesse, illetve írja Nagyvárad nevét és jelét, és mindezek egy évig fenn kell maradjanak a gépeken. A szerződés értelmében mintegy 400 ezer személyt kell elérni ezekkel a kampányanyagokkal. Noha a pályázaton bárki részt vehet, az mégis úgy van kiírva, hogy szinte kizárólag a Ryanair nyerhesse azt el, már csak azért is, mert ez az egyetlen légitársaság, mely nemzetközi járatokat üzemeltet Nagyváradról.

A járvány nagyon negatív kihatással volt és van a légi közlekedésre, aminek következtében utashiány miatt egy hónapra fel kellett függeszteni a Nagyvárad–Bologna járatot. A nagyváradi városvezetés abban reménykedik, hogy jövő év júliusáig, mire lejár a Ryanairrel kötött egy éves szerződése, sikerül annyira fellendíteni az érdeklődést Nagyvárad iránt, hogy lesz elég utas ahhoz, hogy a Ryanairnek megérje itt maradni, és továbbra is működtetni a nemzetközi járatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában