Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.07. 11:45

Takarékoskodjunk ! - javasolta az MSZP

<p>Nyíregyháza - Négyféle lehetőség közül választhatnak a pénztárcájukat kímélni szándékozó városlakók, jelentkezni lehet nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, hőszigetelésre vagy ezek kombinációjára.</p>

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján már olvashatóak a pályázati kiírások, melyek az energia-megtakarítás csökkentésére irányulnak. Ezeket a szaktárca elsősorban a gázártámogatás rendszerének átalakítása miatt, valamint az energiával való helyes gazdálkodás miatt írtak ki.

- Négyféle lehetőség közül választhatnak a pénztárcájukat kímélni szándékozó városlakók, jelentkezni lehet nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, hőszigetelésre vagy ezek kombinációjára - kezdte tájékoztatóját Aranyos Gábor.

- A jól ismert panelprogram is folytatódik. Ez nálunk 2001-től vált ismertté, és 2002-től minden esztendőben 20 felett van a megújult házak száma - vette át a szót dr. Moskovits Károly. A csúcs 2004-2005-ben volt, amikor 27-27 ház ölthetett szebb külsőt, a mostani újdonság pedig, hogy már nikecell szigetelést is kaphatnak az épületek.

Tavaly 302 milliót különítettek el erre a célra, eddig 110 ház vehetett részt a programban. A bruttó beruházási érték 3 milliárd 300 millió volt, ebből önkormányzati rész 881 millió forint. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nincs vége a programnak, a panelrekonstrukció továbbra is fontos mind a kormányzat mind a nyíregyházi önkormányzat számára és az évi 20 ház megújulását a továbbiakban is támogatni tudják.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!