Csúcstalálkozó

2024.04.11. 17:00

Iohannis a Zelenszkijjel folytatott tárgyalásokat

Klaus Iohannis csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójának keretében.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A román államfő arról számolt be az X közösségimédia-platformon, hogy a találkozón megerősítette: Románia minden fontos vonatkozásban határozottan támogatja Ukrajnát, és elszántan törekszik a regionális összekapcsolhatóság, a határokon átnyúló együttműködés és az energiabiztonság megerősítésére.
A megbeszélésen Iohannis elmondta Zelenszkijnek, hogy tavaly az egyik fő célkitűzése a román-ukrán stratégiai partnerségi megállapodás tető alá hozása volt. Az ukrán államfő megköszönte a román államfő támogatását, és elárulta, hogy a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján ismertetni fogja az orosz-ukrán front állását.
A felek az ukrán mezőgazdasági termékek romániai tranzitjáról is tárgyaltak. „Úgy gondolom, hogy ez rendkívül fontos önöknek, a Moldovai Köztársaságnak és a termékeket fogadó országoknak” - mondta az ukrán elnöknek Iohannis. A Három Tenger Kezdeményezés kilencedik csúcstalálkozóját csütörtökön tartják Vilniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában