Súlyos vádak

2024.04.11. 17:43

Egy asszisztens szerint három nap alatt 20 beteg halt meg az egyik bukaresti kórház intenzív osztályán

Illusztráció

Agerpres

Az egészségügyi minisztérium a bukaresti Sf. Pantelimon Sürgősségi Klinikai Kórházba küldi az ellenőrző testületét, miután az egészségügyi intézmény igazgatója feladatai végrehajtásának akadályoztatására panaszkodott.
A tárca csütörtöki közleménye szerint az ápolási igazgató írásban arról tájékoztatta a kórház menedzserét, hogy egy egészségügyi asszisztenstől származó információ szerint április 4. és 7. között 20 beteg halt meg az intenzív osztályon egy gyógyszer helytelen adagolása miatt.
A kórház vezetősége bizottságot hozott létre más osztályok orvosaiból a történtek kivizsgálására. A betegek biztonságával kapcsolatos 'súlyos' vádak tisztázásában az egészségügyi miniszter ellenőrző testülete is részt vesz - olvasható a közleményben.
A minisztérium tájékoztatása szerint kérték a bukaresti orvosi kamara segítségét is ebben az ügyben. „Ha szükséges, a következtetéseket továbbítják más illetékes intézményeknek” - zárul a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában