Vélemény

2024.03.13. 15:14

Vasile Dîncu az államelnök NATO-főtitkári jelöltségéről: Beszállt a versenybe, valószínűleg vannak esélyei

Agerpres

Vasile Dîncu szociáldemokrata párti szenátor szerdán kijelentette, hogy ha versenybe szállt, Klaus Iohannis államfőnek 'valószínűleg van esélye' elnyerni a NATO főtitkári tisztségét.
A sajtónak a parlamentben nyilatkozó politikus leszögezte, véleménye szerint támogatni kell azokat a romániai politikusokat, akik megpróbálnak a nemzetközi porondon érvényesülni.
'Nem tudom, hogy Iohannis elnök úrnak milyen esélyei lesznek, nem tudjuk, hogy kik lesznek az ellenjelöltjei, (...) de ha beszállt ebbe a versenybe, akkor valószínűleg vannak esélyei (...). Ez pedig azt jelenti, hogy a világpolitikai, geopolitikai színtéren fontos ország vagyunk' - fogalmazott Dîncu.
Hozzátette: az ország számára az is nyereség, ha Iohannis esetleg elveszíti a versenyt, mivel Románia kifejezésre juttatta az akaratát, hogy egy ilyen szervezetet irányítson.
Klaus Iohannis kedden jelentette be, hogy megpályázza az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkári tisztségét. 'Románia nevében vállalom ezt a jelölést' - mondta az államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában