Választások

2024.03.16. 16:23

Vasile Bîcut választották meg a Központi Választási Iroda elnökévé

Illusztráció

Agerpres

A legfelsőbb bíróság egyik bíróját, Vasile Bîcut választották meg pénteken a június 9-én zajló európai parlamenti és helyhatósági választásokra létrehozott Központi Választási Iroda (BEC) elnökévé. A BEC elnökhelyettese Gheorghe Liviu Zidaru bíró lesz.
Korábban a legfelsőbb bíróság sorshúzással kijelölte a BEC hét tagját Gheorghe Liviu Zidaru, Adina Georgeta Ponea, Ianina Blandiana Grădinaru, Ruxandra Monica Duţă, Leontina Şerban, Ioana Bogdan és Vasile Bîcu bíró személyében.
Vasile Bîcu 2019 januárjában - akkor még a bukaresti ítélőtábla bírájaként - jóváhagyta a védelmi minisztérium beadványát, amelyben a Nicolae Ciucă vezérkari főnöki mandátumának meghosszabbításáról szóló elnöki rendelet felfüggesztését kérte a szaktárca. Döntését azzal indokolta, hogy kétségek merültek fel Klaus Iohannis dekrétumának törvényességét illetően, az ugyanis nem Gabriel Leş akkori védelmi miniszter javaslatán alapult, és Viorica Dăncilă akkori miniszterelnök sem láttamozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában