Turizmus

2024.03.29. 21:12

Üzembe helyezték a dévai várhoz vezető új drótkötélpályás felvonót

Forrás: Facebook/Primăria Municipiului Deva

Agerpres

Felavatták pénteken a dévai várhoz vezető új drótkötélpályás felvonót.
Az eseményen Florin Oancea polgármester elmondta, a csaknem 4 millió eurós beruházás részeként kicserélték a felvonót, az új kabin befogadóképessége kétszerese a réginek, 30 személy szállítására alkalmas. A nyári csúcsszezonban sokszor a 45 percet is elérte a várakozási idő a felvonónál, ez most felére csökken – magyarázta az elöljáró. Hozzátette, felújították a felvonó vezérlő- és biztonsági rendszerét, a megállókat, a mosdókat és a mozgáskorlátozott személyek számára kialakított rámpákat is.

Amit pénteken átadtak, szombatra elromlott: mintha csak a vár legendáját idézné, az átadását követő napon a felvonó meg is hibásodott. Az üzemzavarról maga a polgármester tett bejelentést egy videóüzenetben Facebook-oldalán – figyelt fel rá a Krónika. Az elöljáró elmondása szerint a garancia alatt álló felvonó elektromos fékének egyik tekercse hibásodott meg túlfeszültség miatt, ennek következtében pedig a hiba elhárításig a liftet leállították. A felvonót várhatóan néhány napon belül indítják újra.

Az új felvonó egyébként 10 és 19 óra között üzemel, a felnőttek 20 lejért, a 14 éven aluli gyerekek és a nyugdíjasok 10 lejért válthatnak rá oda-vissza jegyet. A dévai várhoz vezető korábbi felvonót 2005-ben adták használatba, és csak 16 férőhelyes volt, így már nem tudta kiszolgálni a megnövekedett számú látogatót, és sokszor leállt.

Forrás: Facebook/Primăria Municipiului Deva

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában