EPP-kongresszus

2024.03.07. 14:23

Újabb mandátumra jelöli az Európai Néppárt Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe

Fotó: Istvan Pap

Agerpres

Az Európai Néppárt (EPP) bukaresti kongresszusán csütörtökön eldöntötte, hogy újabb mandátumra jelöli Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. Az EB jelenlegi elnökének jelölését 400 küldött támogatta, 89 elutasította. Tíz szavazatot érvénytelenítettek.
A szavazás előtt mondott beszédében von der Leyen megköszönte párttársainak a bizalmat és a támogatást, és azt mondta, életre szóló megtiszteltetés számára az Európai Unió szolgálata.
Ursula von der Leyen egyedül pályázott a csúcsjelölti pozícióra, vagyis arra, hogy a június 6-9. közötti európai parlamenti választások után újabb öt évig az uniós végrehajtó testület élére kerüljön.
A csúcsjelölti rendszer értelmében az EP-választásokon legjobb eredményt elérő párt adhatja az EB elnökét. A közvélemény-kutatások szerint az Európai Néppárt továbbra is az Európai Unió vezető politikai erejének számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában