Kijelentés

2024.03.19. 08:13

Romaşcanu: a koalíció döntött a közös főpolgármester-jelöltről

Forrás: Facebook/Lucian N. Romascanu

Agerpres

Döntöttek a koalíció vezetői a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közös bukaresti főpolgármester-jelöltjéről, de a nevét előbb a két alakulat fővárosi szervezetei fogják megismerni kedd reggel - jelentette ki hétfő este Lucian Romaşcanu.
A România Tv-nek nyilatkozva a PSD szóvivője megerősítette, hogy a kormánypártok Bukarestben és a főváros összes kerületében közös polgármesterjelöltet indítanak. Elmondta, hogy neveket egyelőre nem árulhat el, mert a jelölteket előbb a kerületi pártszervezeteknek mutatják be.
Romaşcanu nem kívánta megerősíteni, hogy Cătălin Cîrstoiu, a bukaresti Egyetemi Kórház igazgatója a koalíció közös főpolgármester-jelöltje. "Mondtam, hogy egyetlen közös jelöltünk van, és várjuk a szervezetekkel való találkozót, előtte nem akarok nevet megerősíteni" - jelentette ki.
Politikai források szerint hétfő este a koalíció eldöntötte, hogy a PSD és a PNL közös polgármester- jelölteket indít Bukarestben és a főváros kerületekben, illetve közös tanácsosjelölt-listákat állít a bukaresti helyhatósági választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában