Ellátás

2024.03.26. 18:32

Három mobil orvosi rendelőt indítanak a vidéki lakosság egészségügyi ellátásának javítására

A falvak egészségügyi ellátását szolgáló három mobil orvosi rendelőt mutattak be kedden a kormány épülete előtt.

Forrás: Facebook/Guvernul României

Fotó: ILONA ANDREI

Agerpres

A kormány tájékoztatása szerint a professzionális berendezésekkel felszerelt mobil orvosi egységekben a szakemberek multidiszciplináris csoportja biztonságos környezetben évente mintegy 10.000 kiszolgáltatott személynek nyújthat komplex orvosi és pszichoszociális szolgáltatásokat, többek között ultrahangvizsgálatot is.
A vidéki térségek mobil orvosi ellátását szolgáló programot bemutató rendezvényt a kormány, a Mentsétek meg a Gyermekeket romániai szervezete és az Orvoskaraván Egyesület szervezte. A három mobil orvosi rendelőt az MSD for Mothers támogatásával vásárolták meg, egy nagyobb, a Moldovai Köztársaságot is magában foglaló projekt részeként.
A vidéki mobil orvosi szolgáltatásokat célzó program bemutatásán Marcel Ciolacu miniszterelnök és Alexandru Rafila egészségügyi miniszter az állam, a magánszféra és a civil szféra összefogásának jelentőségét hangsúlyozta.
A rendezvényen a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter mellett részt vett Carmen Orban, a miniszterelnöki hivatal államtanácsosa, Mihai Ranete, az Orvoskaraván Egyesület alapító tagja, Gabriela Alexandrescu, a Mentsétek meg a Gyermekeket romániai szervezetének ügyvezető elnöke, illetve Marcelo Pascual Morales, az MSD romániai és moldovai kirendeltségének vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában