Boltzár

2024.03.25. 17:24

Florin Barbu: Nem szabhatja meg az állam az embereknek, hogy mikor mehetnek vásárolni

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Nem szabhatja meg az állam az embereknek, hogy mikor mehetnek vásárolni - vélekedett hétfőn hétvégi boltzárról a mezőgazdasági miniszter, aki szerint egy tanulmány alapján hoz majd erről döntést a koalíció.
A parlamentben nyilatkozó Florin Barbu elmondta, a kiskereskedők nemcsak a szupermarketek, hanem a lakónegyedi kisebb boltok hétvégi bezárását is kérték a kormány képviselőivel folytatott egyeztetésükön. „Szerintem nem kényszeríthetjük az embereket, hogy az állam által megszabott idősávokban menjenek vásárolni” - fogalmazott. Hozzátette, sokan hét közben nagyon elfoglaltak, ezért hétvégén szerzik be az élelmiszereket a következő hétre.
A tárcavezető rámutatott, újabb tárgyalásra fogják hívni a kiskereskedőket, ugyanakkor attól sem zárkózik el, hogy kikérjék a lakosság véleményét a hétvégi boltzárról. Egy tanulmányt mindenképpen készítenek, és ennek alapján dönthet majd a koalíció a további lépésekről - tette hozzá.
Marcel Ciolacu miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a kiskereskedők javaslatára a kormány mérlegeli a szupermarketek és az élelmiszerboltok hétvégi bezárásának lehetőségét. A kormányfő azt mondta, kiadta elemzésre a javaslatot a kabinet illetékeseinek, de nem lesz könnyű a döntés. „Ez esetben azt kellene mondani az embereknek, hogy szombat délig végezzék el a bevásárlásaikat. De én nem szabhatom meg a romániaiaknak, hogy mikor menjenek el a boltba élelmiszert vásárolni. Ez mindenkinek a saját döntése” - fogalmazott, hozzátéve azonban, hogy ha létezik egy életképes alternatíva a jelenlegi rendszerre, meg lehet fontolni a bevezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában