Törvénymódosítás

2024.03.29. 12:49

A Tanulók Országos Tanácsa támogatja a térfigyelő kamerák felszerelését az iskolákban

Illusztráció

Agerpres

A Tanulók Országos Tanácsa pénteken közölte, hogy támogatja a térfigyelő kamerák felszerelését az iskolákban.
A diákszervezet az oktatási miniszter hétfői bejelentésére reagált. Ligia Deca egy sajtótájékoztatón elmondta: törvénymódosítással lehetővé teszik a tanintézetek számára, hogy személy- és vagyonvédelmi intézkedésként térfigyelő kamerákat szereljenek fel, amelyekkel az iskolai erőszak is megelőzhető.
Pénteki állásfoglalásában a Tanulók Országos Tanácsa üdvözölte a bejelentést. A diákszervezet emlékeztetett arra, hogy egyes hazai iskolákban rendszeresek a zaklatások, a rongálások és az erőszak más formái, ezért minden olyan intézkedést támogatnak, amelyek növelik az iskolai biztonságot. 'A térfigyelő kamerák értékes eszközt jelentenek ebben a tekintetben, megelőzik az incidenseket, és (...) bizonyítékot szolgáltatnak a kivizsgálásukhoz. A felvételek segíthetnek az elkövetők azonosításában, a kiszolgáltatott tanulók védelmében és a nyomozásban' - olvasható a közleményben.
A diákszervezet ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a kamerák felvételeihez kizárólag az erre felhatalmazott személyek férhessenek hozzá. Emellett szerintük a tanulókat, a tanárokat és a szülőket tájékoztatni kell a kamerák elhelyezéséről, típusáról, a felvételek tárolásának időtartamáról és a hozzáférhetőségükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában