Sztrájk

2024.03.20. 13:31

A Román Posta vezetősége szerint az alkalmazottak többsége nem vett részt a szerda reggeli figyelmeztető sztrájkban

A Román Posta vezetősége szerint a vállalat alkalmazottainak túlnyomó többsége nem vett részt a szerda reggeli figyelmeztető sztrájkban.

Agerpres

A vállalat vezetősége közleményében leszögezte, az elmúlt években véghezvitt "mélyreható reformok" konkrét, látható eredményeket hoztak, és az alkalmazottak többsége támogatja a Román Posta "felfelé ívelő útját". Ugyanakkor a vezetőség arról biztosította a vállalat partnereit és ügyfeleit, hogy a szerződésekben vállalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget fog tenni, és nem lesznek fennakadások a tevékenységében.
A vezetőség szerint a szerda reggeli figyelmeztető sztrájkhoz csatlakozott alkalmazottak számával kapcsolatban közölt információk "távol állnak a valóságtól", és felállítottak egy bizottságot, amely megvizsgálja a helyzetet megyék szerinti bontásban.
A közleményben felsorolták az elmúlt időszakban végzett beruházásokat, és hangsúlyozták azt is, hogy "szilárdan nőtt" a vállalat forgalma, ami biztosította a pénzügyi stabilitást és a bérek időben történő kifizetését. Az elmúlt években több alkalommal is nőttek a fizetések, és idén júliustól újabb, átlagban 250 lejes béremelés várható. „Jelenleg a Román Posta kollektív munkaszerződés nélkül is jobban működik, mint valaha” - szögezték le.
Szerdán az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) elnöke, Dumitru Costin bejelentette, hogy eredménytelenül zárultak a kollektív munkaszerződésről szóló tárgyalások, és legkésőbb április elején általános sztrájkba lépnek a postai alkalmazottak.
A postai dolgozók szerda reggel 8 és 10 óra között figyelmeztető sztrájkot tartottak. A 400 lejes fizetésemelés mellett a hűségpótlék 5 és 10 százalék közötti növelését kérik. További követelésük, hogy a kollektív munkaszerződés jogokat és kötelezettségeket szabályozó részének a korábbi egyeztetéseken elfogadott szövege ne változzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában