Bűnügy

2024.02.07. 09:03

Rabszolgasorban tarthattak hat személyt Giurgiu megyében

Forrás: https://www.europafm.ro/

Agerpres

Rabszolgasorban tarthatott hat embert Giurgiu megyében egy család két tagja. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), illetve a szervezett bűnözés elleni rendőrségi osztály (BCCO) folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem ügyében nyomoz.
A rendőrség tájékoztatása szerint a DIICOT és a BCCO kedden házkutatást tartott egy Giurgiu megyei lakásban, miután felmerült a gyanú, hogy két személy - ugyanazon család tagjai - 2021 óta rabszolgasorban tartanak hat személyt otthonuk improvizált melléképületében.
Az ügyészek szerint a két gyanúsított fizikai munkára kényszerítette és rabszolgasorban tartotta a hat sértettet, kihasználva súlyos fizikai és mentális állapotukat, illetve azt, hogy a megélhetéshez szükséges eszközök hiányában képtelenek védekezni vagy akaratukat kifejezni.
A gyanúsítottak az ügyészek szerint visszatartották a sértettek iratait, hogy ellehetetlenítsék távozásukat, és arra kényszerítették őket, hogy a háztartásban bérmentesen különböző munkákat végezzenek, anélkül, hogy a szükséges napi élelmet, megfelelő szállást és minimális higiéniai feltételeket biztosítottak volna számukra.
Kedden a házkutatás során a nyomozók két sértettet nagyon rossz higiéniai körülmények között találtak, és nyilvánvaló volt, hogy testi és pszichikai egészségügyi problémákkal küzdenek. Ugyanakkor megtalálták és lefoglalták a sértettek személyazonossági okmányait is, más bizonyítékok mellett. Az ügyben a DIICOT központi székházában zajlanak a kihallgatások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában