Közlemény

2024.02.14. 13:03

Kiskorú sérelmére elkövetett szexuális agresszió gyanújával tartóztattak le egy szatmárnémeti ortodox papot

Illusztráció

Agerpres

Kiskorú sérelmére elkövetett szexuális agresszió gyanújával helyeztek előzetes letartóztatásba egy szatmárnémeti ortodox papot - derül ki a Máramaros és Szatmár Megyei Ortodox Püspökség szerdai közleményéből.
A püspökség szerint február 13-án értesültek arról, hogy egyik pópájukat letartóztatták, és büntetőeljárás indult ellene.
Az intézmény hangsúlyozza, hogy a Szatmárnémetiben szolgáló Silaghi Augustin Dorel pópától Iustin Hodea püspök ideiglenesen megvonta szolgálati jogát, és ha a törvény előtt bebizonyosodik a bűnössége, a püspökség javaslatot tesz a papi tisztségtől való megfosztására.
A közleményben nyomatékosítják még, hogy Silaghi Augustin Dorel lelkész 1991 óta szolgál a püspökség kötelékében, és felszentelése óta nem volt erkölcsi vagy fegyelmi vétsége, munkáját felelősséggel végezte, a hívek nagyra értékelték minden plébániában, ahol szolgált.
A szatmárnémeti bírósági ügyészség közleménye szerint a lelkészt február 12-én őrizetbe vették, majd 13-án a bíróság 30 napos vizsgálati fogságba helyezte kiskorú szexuális bántalmazásának gyanúja miatt.
Az ügyészek szerint az ortodox pap 2023 és 2024 folyamán két kiskorú sérelmére követett el szexuális agressziót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában