Baleset

2024.02.09. 11:46

Kiengedték a kórházból azt a tanulót, akire rázuhant az osztályterem gipszkarton álmennyezete

Forrás: www.turnulsfatului.ro

Agerpres

Kiengedték a nagyszebeni gyermekkórházból azt a tanulót, akire két nappal ezelőtt rázuhant az osztályterem gipszkarton álmennyezete. A 11 éves tanulót nem kellett megműteni - közölte az AGERPRES-szel pénteken Camelia Grigore orvos, a kórház igazgatója.
A Szeben megyei Ladamos községhez tartozó Alamor falu általános iskolájában szerdán zuhant le egyik osztályterem álmennyezete. Négy tanuló könnyebben megsérült, kórházba szállították őket, de hármat még aznap kiengedtek.
Maria Greavu, a község polgármestere szerda este azt nyilatkozta, az álmennyezet gipszkartonlapjait a huzat szakíthatta le, amikor szellőztetés közben kinyílt az osztályterem ajtaja. Ehhez hozzájárulhattak az álmennyezeten járkáló galambok is - magyarázta.

A polgármester szerint az incidens előtt egy fél órával zajt is hallottak a gyerekek az álmennyezet felől. Megjegyezte, hogy a diákok gyakran csapkodták az osztályterem ajtaját, és ez is elősegíthette a gipszkartonlapok leomlását. Az elöljáró elmondta azt is, hogy az álmennyezetet 2006-ban szerelte fel egy cég, de a kétéves garanciaidő rég lejárt.
A Szeben megyei építkezési felügyelőség vezetője, Florin Beche az AGERPRES kérdéseit azzal hárította el, hogy jelenleg betegszabadságon van, és nincsenek információi incidensről.
A Szeben megyei rendőrség szóvivője, Elena Welter közölte, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás miatt.
A megyei tanfelügyelőség úgy döntött, hogy az iskola első emeletén lévő osztályokat csütörtöktől egy másik épületbe költözteti. Az intézmény szóvivője, Constantin Dincă az AGERPRES-nek elmondta, hogy az 1936-ban épült iskola felújítása szerepel az országos helyreállítási tervben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában