Szeben megye

2024.02.07. 15:28

Beomlott egy falusi iskola gipszkarton álmennyezete, négy gyermek könnyebben megsérült

Forrás: Turnul Sfatului

Agerpres

Beszakadt szerdán egy osztályterem gipszkarton álmennyezete a Szeben megyei Ladamos községhez tartozó Alamor falu általános iskolájában. Négy tanuló kisebb sérüléseket szenvedett - közölte a Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
A sérült gyerekek 11 és 15 év közöttiek. Eszméletüknél vannak, kar- és nyakfájdalmakra panaszkodnak - tájékoztatott Andreea Ştefan, az ISU szóvivője.
A tanulókat a nagyszebeni gyermekkórház sürgősségi osztályára szállították.
Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás miatt.
Ugyanakkor az incidens részleteiről is információkkal szolgált: ezek szerint az iskola egyik osztálytermének gipszkarton álmennyezete szerdán dél körül, becsengetés után zuhant le. Az osztályteremben tizenkét 5-8. osztályos tanuló szokott tartózkodni, közülük négyen voltak bent (két fiú és két lány), amikor az álmennyezet leszakadt.
A megyei tanfelügyelőség úgy döntött, hogy az iskola első emeletén lévő osztályokat csütörtöktől egy másik épületbe költözteti.
Constantin Dincă tanfelügyelőségi szóvivő tájékoztatása szerint az iskola 1936-ban épült, álmennyezettel 2006-2007-ben látták el. Az épület felújítása az országos helyreállítási terv (PNRR) része. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában