Választások

2024.02.07. 17:15

Ciolacu: Még nem született politikai döntés a választások összevonásáról

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu kormányfő szerdán Mioveni-ben kijelentette, hogy még nem született politikai döntés az idei választások egy részének összevonásáról.
A sajtónak nyilatkozva a miniszterelnök határozottan cáfolta, hogy a koalícióban a helyhatósági és az európai választások összevonása mellett felmerült a parlamenti választások és az államelnökválasztások első fordulójának összevonása is. 'Szavamat adom, hogy ilyesmiről nem beszéltünk' - jelentette ki.
Hozzátette, hogy ezt a kérdést a koalíció vezetőinek csütörtöki tanácskozásán fogják megvitatni. Megjegyezte azt is, hogy az EU-nek kilenc olyan tagállama van, amelyikben korábban összevonták a helyhatósági és az EP-választásokat, ezért nem hinné, hogy ez az eljárás sérti a demokráciát.
Ciolacu szerinte növelné a részvételt az európai parlamenti választásokon az összevonásuk a helyhatósági választásokkal. 'Mindannyian tudjuk, hogy a helyhatósági választásokon a legnagyobb a részvétel. (...) A nagyobb részvétel pedig növeli a megválasztott politikai osztály legitimitását. Ha különállóan szerveznénk meg az európai parlamenti választásokat, (...) akkor a részvétel minimális lenne' - magyarázta a PSD elnöke.
A kormányfő szerdán munkalátogatáson vett részt a mioveni-i Dacia üzemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában