INS

2024.01.08. 11:24

Tavaly január és november között 2,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában

Illusztráció

Agerpres

A nyers adatok szerint 2,2 százalékkal, a szezonálisan kiigazított adatok alapján 2,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában az elmúlt év januárja és novembere között 2022 azonos időszakához képest - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
A nyers adatok szerinti 2,2 százalékos növekedéshez a nem élelmiszertermékek eladásának 4 százalékos, valamint az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 3,5 százalékos gyarapodása járult hozzá. Az üzemanyagok forgalma 3,7 százalékkal visszaesett 2023 első 11 hónapjában az előző év azonos időszakához mérten.
A kiigazított adatok szerint a tavalyi első tizenegy hónapban a nem élelmiszertermékek eladása 4,1, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 3,3 százalékkal nőtt. Az üzemanyagok forgalma 3,1 százalékkal csökkent.
Csak novemberben a nyers adatok alapján 4,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberhez képest, miután a nem élelmiszertermékek eladása 14,3 százalékkal nőtt. Ezzel szemben az üzemanyagoké 7,3 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 1,7 százalékkal csökkent.
A kiigazított adatok szerint 1,7 százalékos gyarapodást jegyeztek 2023 novemberében októberhez mérten, miután a nem élelmiszer termékek értékesítése 3,9 százalékkal növekedett. Az üzemanyagok eladása 0,2 százalékkal csökkent, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké változatlan maradt.
A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában