Tárgyalások

2024.01.29. 09:58

Rafila: A párbeszéd megoldáshoz vezethet az egészségügyi szakszervezetek által kirobbantott munkaügyi konfliktusban

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter úgy véli, hogy a párbeszéd megoldáshoz vezethet az egészségügyi szakszervezetek által kirobbantott munkaügyi konfliktusban, amelyet 'bizonyos, hosszú ideje fennálló egyenlőtlenségek váltottak ki'.
Az Antena 3 televíziónak nyilatkozva Rafila vasárnap este elmondta: a múlt héten elkészítették a becslést az egyes kategóriák béremeléséhez szükséges pénzügyi forrásokról, és ezt továbbították a miniszterelnöknek és a szakszervezetieknek. „Hiszem, hogy a párbeszéd megoldáshoz fog vezetni ebben a munkaügyi konfliktusban (...), amelyet bizonyos, hosszú ideje fennálló egyenlőtlenségek okoztak, illetve az, hogy az orvosi asszistensek fizetése, különösen azoké, akik nem részesülnek pótlékokban, nagyon hosszú ideje változatlan” - fogalmazott a miniszter.
Rafila elmondása szerint a kisegítő személyzet esetében a legnagyobbak a béregyenlőtlenségek, és ezt kell elsősorban megoldani, de az asszisztensek fizetését is meg kell emelni. Az orvosok esetében próbálnak olyan megoldásokat találni közösen, hogy a bér vagy a béremelés teljesítménykritériumokon is alapuljon, hogy „azok, akik valóban dolgoznak, akik kemény munkát végeznek, megfelelő fizetést kapjanak” - magyarázta az egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában