Bevetések

2024.01.03. 15:04

IGSU: A tűzoltókat 567 tűzesethez riasztották a szilveszteri hosszú hétvégén

Illusztráció

Agerpres

A szilveszteri hosszú hétvégén a tűzoltókat országszerte 567 tűzesethez riasztották, 23 százalékkal többhöz, mint egy évvel korábban - tájékoztatott szerdán a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).
2023. december 29-e és 2024. január 2-a között 8310 sürgősségi esethez riasztották a katasztrófavédelmi erőket, ami közel három százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált bevetések számát. A legtöbb esetben sürgősségi egészségügyi ellátásra volt szükség, a SMURD-csapatok közel 6900 személynek segítettek, műszaki mentésre 31 esetben volt szükség az öt nap alatt. 731 esetben a közbiztonság és a közrend védelmében volt szükség a katonai tűzoltók beavatkozására.
A katasztrófavédelmi felügyelőség december 28-a és január elseje között országszerte 580 be nem jelentett ellenőrzést végzett kereskedelmi, turisztikai és közélelmezési cégeknél, melyek során 2492 rendellenességet észlelt a tűzvédelem terén. Ezek miatt 710 bírságot róttak ki a felügyelők összesen 10.635.000 lej értékben és 1498 figyelmeztetést alkalmaztak.
Az ellenőrzések során kiderült, hogy 232 létesítmény tűzvédelmi engedély nélkül működött. A felügyelők 30 bukaresti, illetve Argeş, Arad, Bákó, Botoşani, Brassó, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dolj, Giurgiu, Hunyad, Hargita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Szilágy, Suceava és Vâlcea megyei cégnél rendelték el a kirótt bírság mellett a tevékenység ideiglenes felfüggesztését is. 25 egység esetében több műszaki jellegű szabálytalanságot is azonosítottak a felügyelők. Ezek közül a leggyakoribb a tűzoltó-készülékek, a füst- és tűzérzékelők, tűzjelző berendezések hiánya volt - mutatott még rá az IGSU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában