Eljárás

2024.01.15. 12:44

Huszonnégy ügyben indult eljárás nyilvános felbujtás bűntettének gyanújával a közúti fuvarozók és gazdák tüntetése kapcsán

Forrás: ebihoreanul.ro

Agerpres

Huszonnégy ügyben indult eljárás nyilvános felbujtás bűntettének gyanújával a napokban zajló tiltakozásokon részt vevő közúti fuvarozók és mezőgazdasági termelők Whatsapp-csoportjában megosztott üzenetek miatt.
A román rendőrség vezetője, Benone-Marian Matei hétfőn közölte, mind a 24 ügyben hivatalból indítottak eljárás, miután a tiltakozók közül többen is jelezték, hogy a Whatsapp-csoportban erőszakra buzdító üzeneteket posztoltak, amelyek aztán nyilvános felületeken is megjelentek. "Gyertek, ragadjunk fejszét és szolgáltassunk igazságot magunknak!", "Vegyük a fejszéket és menjünk el gyalog a kormányhoz!" - adott néhány példát Matei.
A rendőrfőnök hozzátette, ezek az üzenetek egyértelmű módon erőszakra buzdítanak, ezért a hatóságok mindent megtesznek az ilyen és ehhez hasonló bejegyzések terjesztőinek azonosítása érdekében.
Benone-Marian Matei arról is beszámolt, hogy a Chiajnán tiltakozók közelében az egyik férfinél találtak egy nem halálos fegyvert, ami szerinte "nyilvánvaló rosszhiszeműségre" utal az illető részéről.
A rendőrség vezetője hozzátette, a rendőrök és a csendőrök a továbbiakban is mindent megtesznek a társadalomellenes cselekmények megelőzéséért és a lakosság védelméért. "Eddig a rendelkezések egyértelműek voltak, mi a törvények betartásáért lépünk fel, nem egyéb okból. A törvények tiszteletben tartása nem opcionális" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában