Sztrájk

2024.01.31. 11:49

Figyelmeztető sztrájkot tart szerdán a helyi közigazgatásban dolgozók egy része

Illusztráció

Forrás: Facebook/Federatia Columna

Agerpres

Figyelmeztető sztrájkot tartanak szerdán 11 és 13 óra között a helyi közigazgatásban dolgozók Columna-SCOR szakszervezeti szövetségének tagjai.
Lucian Puiu szakszervezeti vezető az AGERPRES-nek elmondta, tiltakozásuk elsődleges célja a kisebb önkormányzatoknál dolgozók bérének emelése a közalkalmazotti bértörvény maradéktalan alkalmazásával. Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén elfogadott salátarendelettel a kormány immár ötödik éve befagyasztotta az önkormányzati dolgozók bérénél alapul vett alpolgármesteri fizetéseket, ezért az alkalmazottak fizetése sem növekedhet. „A községekben az alpolgármester esetében számításba vett 3-as együttható egy szakképzett építőipari munkás nettó bérénél kisebb összegű juttatást biztosít. Így az alpolgármester alárendeltségében dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek a szakképzetlen építőipari munkásokénál kisebb fizetést kapnak” - fogalmazott.
A szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy ha a kormány képviselőivel folytatandó szerdai tárgyalások nem vezetnek eredményre, február 5-én határozatlan ideig általános munkabeszüntetést hirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában