Akadálymentesen

2023.12.03. 13:55

Munkaügyi miniszter: esélyegyenlőséget kell biztosítani a fogyatékkal élők számára

Esélyegyenlőséget kell biztosítani a fogyatékkal élők számára, az akadálymentes élet megteremtésére tett semmilyen erőfeszítés nem lehet túl nagy - jelentette ki vasárnap Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter.

Forrás: Pexels

Agerpres

"Ez a nap azoknak az embereknek a napja, akik megmutatják nekünk, mit jelent igazán erősnek lenni" – fogalmazott a tárcavezető a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából kiadott üzenetében. Hozzátette, ez a nap jó alkalom arra, hogy kifejezzük szolidaritásunkat és tiszteletünket azokkal az emberekkel szemben, akik erős jellemükkel és küzdeni akarásukkal értékes életleckéket adnak.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1992-ben nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává.

"Mindannyiunk számára fontos, hogy ezeknek az embereknek hozzáférésük legyen az inkluzív, méltányos és fenntartható fejlődéshez, ahogyan azt a 2030-ig szóló fenntartható fejlődési program is előírja, kötelezettséget vállalva arra, hogy »senkit sem hagyunk hátra«" – tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában