Kórház

2023.12.12. 19:34

Meghalt kanyaróban egy hét hónapos csecsemő

Illusztráció

Agerpres

Meghalt kanyaróban egy 7 hónapos csecsemő - közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ. A tájékoztatás szerint a Brassó megyei gyermek koránál fogva nem kaphatta meg a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő ellen védettséget nyújtó háromkomponensű oltást, és kapcsolatba került 3 éves testvérével, aki nem volt beoltva kanyaró ellen.
Hivatalos források szerint az Apáca (Apaţa) községbeli gyermeket két héttel ezelőtt beutalták a brassói járványkórházba, majd miután állapota rosszabbodott, átszállították a gyermekkórházba, ahol néhány nappal ezelőtt meghalt.
Idén január 10. és december 10. között 29 megyében és Bukarestben összesen 2010 kanyarós megbetegedést igazoltak. A legtöbb fertőzést Maros (628) és Brassó megyéből (344) jelentették. A Brassó megyei gyermek a kanyaró első halálos áldozata a járvány december 5-i kihirdetése óta - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában