Egészségügy

2023.12.06. 08:37

Kanyarójárványt hirdetett az egészségügyi minisztérium

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Agerpres

Kanyarójárványt hirdetett kedden az egészségügyi minisztérium. A szaktárca közleménye értelmében a kanyarós megbetegedések számának aggasztó növekedése miatt kihirdették a kanyarójárványt, hogy tegyék lehetővé a 9-11 hónapos csecsemők beoltását, illetve a pótoltások beadását azoknak, akik valamilyen okból nem kapták meg a vakcinát.
Huszonkilenc megyében csaknem 2000 kanyarós megbetegedést jelentettek eddig, és sok gyermek kórházi kezelésre szorul. A minisztérium ugyanakkor tájékoztató kampányt indít az oltási programról a családorvosok bevonásával.
A kanyaró egy rendkívül fertőző betegség, amely gyorsan terjed, főleg az oltatlan gyermekek körében, és súlyos szövődményeket okozhat. A kanyaró elleni átoltottság folyamatosan csökkent Romániában az elmúlt 10 évben, a védőoltás első dózisát tekintve ez 78, a második dózist tekintve 62 százalékos - közölte a szaktárca. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában