Előrejelzés

2023.12.29. 16:49

Időjárás: szilveszterkor és január első hetében is enyhe idő lesz országszerte

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Szilveszterkor és január első hetében az ország nagy részén az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő lesz, havazás nem várható – nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezérigazgatója.

Elena Mateescu elmondta, a 2023-as év utolsó napja enyhe időt hoz, december 31-én a nappali csúcsértékek 5 és 13 Celsius-fok között változnak. Szilveszter éjszaka az ország nagy részén 0 fok feletti hőmérséklet várható: a nyugati és a délnyugati országrészben 4-5 fok, a tengerparton 6-7 fok, a többi régióban 1-3 fok várható, csak a kelet-erdélyi medencékben hűl le levegő mínusz 4, mínusz 5 fokig. Havazás sehol nem várható, legfeljebb a hegyekben, 1500 méteres magasság fölött marad meg a hó szilveszterre. Az új év első napjaiban szintén melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, többnyire 5 fok körüli, de helyenként a 13-14 Celsius-fokot is elérő maximumokkal.

A szakember arról is beszámolt, hogy december 25-én és 26-án megdőlt a napi melegrekord, miután Calafaton, illetve másnap Târgoviştén is 21 fokot mértek. Könnyen előfordulhat, hogy az idei év lesz a legmelegebb a romániai mérések kezdete óta – tette hozzá Elena Mateescu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában