Döntés

2023.12.12. 12:30

A parlament rendeletek kibocsátásra hatalmazta fel a kormányt a téli szünet idejére

Agerpres

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház a törvénytervezetet, amelyik rendeletek kibocsátására hatalmazza fel a kormányt a téli parlamenti szünet idejére.
A jogszabályjavaslat szerint a kormány az őszi parlamenti ülésszak végétől a tavaszi ülésszak végéig a következő területeken bocsáthat ki rendeleteket: pénzügy és gazdaság, fejlesztés, közigazgatás, közlekedés, belügy, egészségügy, sport, kultúra, környezetvédelem, európai beruházások és projektek, továbbá a törvényerejű jogszabályokban előírt határidők meghosszabbítása vagy módosítása.
A tervezet azt is előírja, hogy a kormány rendeletekkel módosíthatja az adótörvénykönyvet és az adóeljárási törvénykönyvet, illetve rendeletekkel szabályozhatja az Anghel Saligny településfejlesztési program lebonyolítását.
A képviselők elfogadták azt a javaslatot, hogy a kormány a téli parlamenti szünet idején rendelettel módosíthassa a Román Bevándorlási Hivatal létrehozásáról szóló sürgősségi rendeletet. Emellett a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy bizonyos intézkedéseket hozzon a szállításügy területén is
A tervezetet a szenátus már elfogadta, így az államelnöki hivatalhoz továbbították kihirdetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában