Külügy

2023.11.09. 15:13

Újranyitották a rafahi határátkelőhelyet a személyforgalom előtt

Forrás: SITA/AP

Agerpres

Ismét megnyitották csütörtökön a rafahi határátkelőhelyet a személyforgalom előtt, folytatódhat azoorknak a román állampolgároknak és családtagjaiknak az evakuálása, akik engedélyt kaptak az izraeli és egyiptomi hatóságoktól a Gázai övezet elhagyására.
A külügyminisztérium közölte: a tárca válságstábja megteszi a szükséges lépéseket ahhoz, hogy az 51 román állampolgár és hozzátartozóik a nap folyamán bejussanak Egyiptomba. A válságstáb tagjai konzuli segítséget és védelmet nyújtanak a kimenekített személyeknek a rafahi határátkelőnél és a Kairóig tartó úton is.
Szerda este a külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy el kellett halasztani annak az 51 román állampolgárnak és családtagjaiknak az evakuálását, akik engedélyt kaptak az izraeli és egyiptomi hatóságoktól a Gázai övezet elhagyására, mert a rafahi határátkelőhelyet lezárták a személyforgalom előtt.
A tárca közölte, hogy a ramallahi román diplomáciai képviselet tartja a kapcsolatot azokkal a román állampolgárokkal, akik segítséget kértek a Gázai övezet elhagyásához. Emellett a külügyminisztériumi válságstáb is folyamatosan tárgyal a kairói és a tel-avivi nagykövetségen keresztül az egyiptomi és az izraeli hatóságokkal az evakuálási műveletek befejezéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában