Sztrájk

2023.11.22. 12:34

Teljes munkabeszüntetést helyezték kilátásba a CNSAS alkalmazottai, ha a kormány nem teljesíti a kéréseiket

Illusztráció

Forrás: Facebook/CNSAS

Agerpres

Újabb spontán tiltakozó akcióba kezdtek szerdán a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) bérükkel elégedetlen alkalmazottai, akik teljes munkabeszüntetést helyezték kilátásba, ha a kormány nem teljesíti a kéréseiket.
A CNSAS szakszervezetének elnöke, Laura Bogatu az AGERPRES-nek elmondta, diszkriminálja az intézmény személyzetét a jelenlegi bértörvény, mert a fizetésük még csak meg sem közelíti az azonos besorolású közalkalmazottakét. Hozzátette, hogy fizetésemelést és az egészségtelen munkakörökért járó bérpótlék újraszámolását kérik. Azzal érvelt, hogy a CNSAS alkalmazottai sokszor közel százéves, korábban börtönök pincéiben tárolt iratokkal dolgoznak.
A szakszervezeti vezető közölte, hogy az alkalmazottak beszüntetik a munkát, ha nem teljesülnek a követeléseik. Emlékeztetett arra is, hogy az intézmény személyzethiánnyal küszködik, mert a távozók helyettesítését ellehetetlenítik a riasztóan alacsony bérek. A CNSAS alkalmazottai kedd reggel is spontán tiltakozásba kezdtek fizetésemelést követelve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában